Μια αυθεντική συνταγή της γερμανικής κουζίνας για κομπόστα από κόκκινα μούρα (γερμανικό rote grütze). Αυτό το ελαφρύ, φρουτώδες επιδόρπιο είναι ένα βασικό γερμανικό καλοκαιρινό επιδόρπιο – μια ανάμεικτη κομπόστα καλοκαιρινών φρούτων με κρέμα. Αυτό το φρουτώδες μείγμα είναι ιδανικό ως επικάλυψη για πρωινό με δημητριακά ή σερβιρισμένο με παγωτό. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα (440 γραμμάρια) κεράσια χωρίς κουκούτσι σε σιρόπι (τα βύσσινα είναι καλύτερα, αν μπορείτε)
100 γραμμάρια ανάμεικτα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (όπως μούρα, βατόμουρα, σμέουρα, φράουλες)
180 ml χυμό κράνμπερι
½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
500 γραμμάρια κρέμα βανίλιας
Για την διακόσμηση:
1 κομμάτι μαύρη σοκολάτα 70%, ψιλοτριμμένη
1 χούφτα σπόρους ροδιού
1 χούφτα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα φρούτα με τους χυμούς και το σιρόπι τους, μαζί με 150 ml από το χυμό κράνμπερι, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
Βήμα 2
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυμό κράνμπερι με το καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει λείο και γαλακτώδες χωρίς σβόλους. Ρίξτε το σιγά σιγά στα ζεστά φρούτα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθεί καλά – η κομπόστα θα πήξει μετά από μερικά λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε για καλύτερα αποτελέσματα σε υφή και γεύση. Θα διατηρηθεί έως και 1 εβδομάδα.
Βήμα 3
Σερβίρετε την κομπόστα σε μπολ σερβιρίσματος ramekins, μικρά μπολ ή βάλτε την σε καθαρά βάζα μαρμελάδας, με μια γενναιόδωρη κουταλιά κρέμα βανίλιας. Πασπαλίζουμε από πάνω τα τρίμματα σοκολάτας και τους σπόρους ροδιού και τελειώνουμε με τα φύλλα μέντας.
Καλή όρεξη!