Ινδική Κουζίνα

Κοτόπουλο με κάρυ και πατάτες

Κοτόπουλο με κάρυ και πατάτες

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με κοτόπουλο με κάρυ και πατάτες. Ενα χορταστικό γεύμα με κοτόπουλο και πατάτες σιγοβρασμένα με ινδικά μπαχαρικά, ντομάτες, σέσκουλο και γιαούρτι. Προσαρμόστε τα μπαχαρικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Το σερβίρετε πάνω από ρύζι μπασμάτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρης μουστάρδας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μπούτια κοτόπουλου (120 γραμμάρια) , κομμένα σε μπουκίτσες
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 ντομάτες ρομά, κομμένες σε κύβους
½ ματσάκι σέσκουλο, ψιλοκομμένο
1 δοχείο (250 γραμμάρια) γιαούρτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στο καυτό λάδι τους σπόρους κύμινου, το garam masala, το κάρδαμο, το πιπέρι καγιέν, τους σπόρους μουστάρδας, το αλάτι και το σκόρδο. Όταν οι σπόροι αρχίσουν να σκάνε, προσθέστε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.

Βήμα 2
Προσθέστε τις ντομάτες, το σέσκουλο και το γιαούρτι. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!