Ιταλική Κουζίνα

Κοτόπουλο με σάλτσα arrabbiata και ντάμπλινγκ παρμεζάνας

Κοτόπουλο με σάλτσα arrabbiata και ντάμπλινγκ παρμεζάνας

Δοκιμάστε μια μοντέρνα συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό πιάτο με κοτόπουλο με σάλτσα arrabbiata και ντάμπλινγκ παρμεζάνας. Ενα καταπληκτικό οικογενειακό πιάτο, χορταστικό και πεντανόστιμο, τέλειο για μαγείρεμα σε κρύο καιρό. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
8 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα στη μέση
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1-1 ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
4 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας
250 ml ζωμός κοτόπουλου
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ντομάτες ψιλοκομμένες
5 κλωναράκια θυμάρι, δεμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
½ μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τα ντάμπινγκ:
80 γραμμάρια βούτυρο κρύο ανάλατο, κομμένο σε κύβους
150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
50-60 ml γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ημιδιαφανές. Δυναμώνουμε ελαφρά τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει γύρω από τις άκρες. Ρίξτε το σκόρδο και το τσίλι στην κατσαρόλα και τηγανίστε για 1 λεπτό. Βάζουμε μέσα το πέστο, ρίχνουμε το ζωμό και τις ντομάτες και μετά προσθέτουμε το θυμάρι, τη ζάχαρη και λίγο καρύκευμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρέψτε απαλά για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το θυμάρι και ελέγχουμε το καρύκευμα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Για να φτιάξετε τα ντάμπλινγκ, βάλτε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα μπολ με ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι και μετά τρίψτε το βούτυρο στο αλεύρι με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει με ψιλή τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα 50 γραμμάρια από το τυρί και 50 ml από το γάλα, στη συνέχεια ανακατεύουμε γρήγορα με ένα μαχαίρι μαχαιροπήρουνων ή μια σπάτουλα, μέχρι να μοιραστούν όλα καλά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη (προσθέστε περισσότερο γάλα αν είναι πολύ στεγνή). Ζυμώνουμε για λίγο τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και μετά τη χωρίζουμε σε οκτώ μπάλες.

Βήμα 3
Τακτοποιήστε τα ντάμπλινγκ πάνω από το κοτόπουλο και μετά σκορπίστε πάνω τους το υπόλοιπο τυρί. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε ακάλυπτα για 25 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να ροδίσουν. Σκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!