Μια πολύ ωραία μεξικάνικη συνταγή για τάκος κοτόπουλου. Τα τριμμένα τάκος κοτόπουλου με μεξικάνικο τυρί είναι ένα εύκολο, θρεπτικό γεύμα. Τα φασόλια και το αβοκάντο δίνουν την ιδιαίτερη υφή και το μείγμα μπαχαρικών απογειώνει την καταπληκτική γεύση του. Γρήγορη προετοιμασία και γεμάτη γεύση, χρησιμοποιήστε ένα έτοιμο ψητό κοτόπουλο για να εξοικονομήσετε χρόνο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτί (160 γραμμάρια) περιτυλίγματα taco shells
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φακελάκι (30 γραμμάρια) μείγμα μπαχαρικών τάκος
3 φλιτζάνια (450 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κοτόπουλο
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
300 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι νερό
2 σακουλάκια (150 γραμμάρια) μεξικάνικο τυρί
2 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μεγάλο αβοκάντο, πολτοποιημένο
Φρέσκα κλωνάρια κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Φέτες λάιμ, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C / 200°C με αέρα. Τοποθετήστε τα taco shells σε ένα λαδωμένο ταψί, ανάποδα
Βήμα 2
Ψήστε για 2 με 3 λεπτά, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο. Γυρίστε τα, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 3 έως 4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών τάκο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το κοτόπουλο, τα φασόλια, τη σάλσα και το νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2 έως 3 λεπτά, ή μέχρι να ενωθούν και να ζεσταθούν. Βγάζουμε από τη φωτιά
Βήμα 4
Μοιράζουμε το μείγμα κοτόπουλου στα περιτυλίγματα τάκο. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τυρί μεξικάνικου στυλ
Βήμα 5
Ψήστε για 12 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και τα περιτυλίγματα τάκο να γίνουν χρυσά και τραγανά. Βγάλτε τα από το φούρνο
Βήμα 6
Μοιράζουμε μέσα στα ψημένα τάκος τις ντομάτες και το πολτοποιημένο αβοκάντο. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ.
Καλή όρεξη!