Αμερικάνικη Κουζίνα

Μπιφτέκια με αυγά μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια με αυγά μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια με αυγά μπάρμπεκιου: Δοκιμάστε αυτή την αμερικάνικη συνταγή για να κάνετε το μπιφτέκι σας ακόμα καλύτερο, προσθέτοντας ένα αυγό, όχι μόνο πάνω από το μπιφτέκι σας αλλά και μέσα στο μπιφτέκι σας. Τα μπιφτέκια είναι πάντα καλύτερα με ένα αυγό! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή στο μπάρμπεκιου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
½ φλιτζάνι (περίπου 1 μικρό) τριμμένο κολοκυθάκι
2 κουταλιές της σούπας μείγμα αποξηραμένων ιταλικών βοτάνων
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεγάλα αυγά
4 μαλακά ψωμάκια χάμπουργκερ
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φύλλα μαρουλιού
Σάλτσα ντομάτας και μουστάρδα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τον μοσχαρίσιο κιμά, το τριμμένο κολοκυθάκι και το μείγμα βοτάνων σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και πλάθουμε κάθε μερίδα σε ένα μπιφτέκι πάχους 1,5 εκ. και διαμέτρου 10 εκ. Χρησιμοποιώντας ένα φλιτζάνι ή κόφτη διαμέτρου 5 εκατοστών, κόψτε το κέντρο από κάθε μπιφτέκι.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε τον κομμένο κιμά για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι 10 εκατοστών για το τέταρτο μπιφτέκι σας
Ζεσταίνουμε μια λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το κρεμμύδι στη μία πλευρά της επίπεδης πλάκας. Ψήστε το μπάρμπεκιου, γυρίζοντας περιστασιακά, για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα. Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η βάση. Αναποδογυρίστε προσεκτικά τα μπιφτέκια. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Σπάστε τα αυγά στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Μαγειρέψτε, σκεπασμένο, για 5-6 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα ασπράδια
Βήμα 4
Αλείψτε την κομμένη πλευρά των ψωμιών με λάδι και ψήστε τα στο μπάρμπεκιου μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το τυρί στη βάση των ψωμιών να μαλακώσει ελαφρώς. Από πάνω απλώνουμε το μαρούλι, σάλτσες, κρεμμύδια μπάρμπεκιου και μπιφτέκια. Σερβίρετε σε σάντουιτς με ρολό και σερβίρετε με γλυκοπατάτες και λαχανοσαλάτα

Συμβουλή του Σεφ:
Μόλις τα κέντρα αποκοπούν από τα μπιφτέκια, φροντίστε να επαναδιαμορφώσετε τα εσωτερικά τοιχώματα του δακτυλίου ώστε να περιέχουν το αυγό.

Καλή όρεξη!