Αμερικάνικη Κουζίνα

Μπισκότα φυστικοβούτυρου

Μπισκότα φυστικοβούτυρου

Μπισκότα φυστικοβούτυρου: Μια απλή και γρήγορη αμερικάνικη συνταγή. Με τρία μόνο συστατικά, αυτά τα απλά μπισκότα με φυστικοβούτυρο θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και τους μεγάλους – και είναι επίσης χωρίς γλουτένη. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, δημιουργείτε μπαλίτσες και τις ψήνετε στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι νόστιμα, αφράτα μπισκότα, που μπορείτε να απολαύσετε μόνα τους, με γάλα ή να τα σερβίρετε στους φίλους σας μετά από μια γευστική βραδιά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γρ φυστικοβούτυρο
175 γρ ψιλή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μεγάλο αυγό

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.

ΒΗΜΑ 2

Βάλτε το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέστε ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει μια ζύμη.

ΒΗΜΑ 3

Κόψτε τα κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ντοματίνι και τοποθετήστε τα, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, στα ταψιά. Πιέστε τα μπισκότα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού για να στραγγίσουν λίγο. Τα μπισκότα μπορούν σε αυτό το στάδιο να καταψυχθούν για 2 μήνες (αν τα μαγειρέψτε από κατεψυγμένα προσθέστε ένα επιπλέον 1- 2 λεπτά στον χρόνο μαγειρέματος).

ΒΗΜΑ 4

Ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν γύρω από τις άκρες και να είναι πιο ανοιχτόχρωμα στο κέντρο. Αφήστε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά, στη συνέχεια αδειάστε τα πάνω σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε βάζο για μπισκότα έως και 3 ημέρες.

Καλή όρεξη!