Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής της απλής αμερικάνικης συνταγής και ετοιμάστε μια παρτίδα από αυτά τα μαλακά μπισκότα αμερικανικού τύπου, γεμισμένα με κομμάτια λευκής σοκολάτας. Πολύ ωραία και λαχταριστά μπισκοτάκια, που γίνονται εύκολα και γρήγορα. Αφήνουμε να κρυώσουν ή τα τρώμε ελαφρώς χλιαρά με μια μπάλα παγωτό. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
120 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
85 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
65 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 μέτριο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας (μείγμα από εκχύλισμα και σκόνη)
180 γραμμάρια αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα ψησίματος. Χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μαζί σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα ή στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σπάμε το αυγό και χτυπάμε ξανά. Ρίχνουμε τη βανίλια, το αλεύρι, τη σόδα, τα κομμάτια σοκολάτας και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Βήμα 2
Τυλίξτε το μείγμα σε 10 ίσες μπάλες με τις παλάμες των χεριών σας. Απλώστε τις στα ταψιά, πατήστε τις ελαφρά να πάρουν σχήμα μπισκότου και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς ή τα τρώμε ζεστά με παγωτό.
Καλή όρεξη!