Αμερικάνικη Κουζίνα

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και πεκάν

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και πεκάν

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και πεκάν: Δείτε πως να φτιάξετε με αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας αυτές τις υπέροχες λιχουδιές. Τα κομμάτια σοκολάτας και τα πεκάν δημιουργούν έναν υπέροχο γλυκό συνδυασμό και μια ακαταμάχητη απόλαυση στον ουρανίσκο σας. Το τέλειο μπισκότο για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε τετράγωνα
100 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη μοσκοβάδο
85 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
100 γραμμάρια πεκάν, ολόκληρα
100 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λιώνουμε 85 γραμμάρια σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό ή πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.

Βήμα 2
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν, μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα τρία τέταρτα των ξηρών καρπών και την υπόλοιπη σοκολάτα, και τέλος το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα.

Βήμα 3
Βάλτε 12 κουταλιές από το μείγμα σε απόσταση μεταξύ τους, σε 2 λαδόκολλες ψησίματος (μην απλώσετε το μείγμα), στη συνέχεια βάλτε πάνω τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς και τη λιωμένη σοκολάτα. Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να σφίξουν και μετά αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στις λαδόκολλες. Μπορούν να αποθηκευτούν σε κουτί για έως και 3 ημέρες.

Καλή όρεξη!