Υπέροχα muffins με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα γαρνιρισμένα με γλάσο πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκάκι που θα λατρέψετε. Ταιριάζουν τέλεια με τον κάφε σας,αλλά είναι εξαιρετικά και για πρωινό!
Yλικα που θα χρειαστειτε:
1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
½ φλ. τσαγιού βούτυρο
2 αβγά
½ φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι baking powder
1-2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
120 γραμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Eκτελεση συνταγης:
Βάζουμε σ’ ένα ταψί με 12 θήκες για muffins τα ειδικά χαρτάκια. Σε περίπτωση που έχουμε ειδικό ταψί με θήκες για κεκάκια απλώς βουτυρώνουμε τις θηκούλες.
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το τρίβουμε στη ψιλή πλευρά του τρίφτη και κρατάμε στην άκρη το ξύσμα του. Κόβουμε στα τέσσερα το πορτοκάλι κι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το βάζουμε στο multi και το χτυπάμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (και το λιωμένο πορτοκάλι) εκτός από τη σοκολάτα στο μπολ του μίξερ κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίζουμε τις θήκες για muffins και ψήνουμε για 22’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στη μεσαία σχάρα.
Φτιάχνουμε το γλάσο μας, βουτάμε την επάνω πλευρά στο γλάσο ή περιχύνουμε με ένα κουτάλι τα muffins με γλάσο και τα απολαμβάνουμε.
Μπορείτε αντί για γλάσο να γαρνίρετε τα muffins σας με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr