Ιταλική Κουζίνα

Νιόκι με πανσέτα, σπανάκι και κρέμα παρμεζάνας

Νιόκι με πανσέτα, σπανάκι και κρέμα παρμεζάνας

Μια απολαυστική συνταγή της ιταλικής κουζίνας που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό ιταλικό πιάτο. Τα μαλακά νιόκι μαγειρεύονται μαζί με πανσέτα, σπανάκι και σάλτσα από κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα. Η πανσέτα προσθέτει μια πλούσια, αλμυρή γεύση, ενώ το σπανάκι προσδίδει μια φρέσκια, υγιεινή πινελιά. Μια καταπληκτική συνταγή, ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα με μεσογειακό χαρακτήρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (500 γρ) νιόκι
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100ml κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 συσκευασία (130 g) καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κύβους
100 γρ σπανάκι
ξύσμα από ½ λεμόνι
25 γρ παρμεζάνα, τριμμένη, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
25 γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μαγειρέψτε τα νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και μετά στραγγίστε τα. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά του γλυκού λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ένα καλό τρίψιμο από μοσχοκάρυδο. Βάλτε τα στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές του γλυκού από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε την πανσέτα μέχρι να γίνει τραγανή. Προσθέτουμε τα νιόκι και τα τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν, προσθέτοντας λίγο ακόμα λάδι αν αρχίσει να κολλάει. Προσθέστε το σπανάκι, το ξύσμα λεμονιού και τα καρυκεύματα.

ΒΗΜΑ 3

Προσθέτουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα κρέμας. Μοιράζουμε προσεκτικά τα νιόκι σε πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι. Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!