Παγωτό κρεμ φρες: Πολλές φορές το πιο απλό είναι και το πιο ωραίο. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την υπέρ-απλή γαλλική συνταγή και ετοιμάστε το δικό σας σπιτικό παγωτό με λίγο γάλα, κρεμ φρες, ζάχαρη άχνη, λίγο ξύσμα λεμονιού και λίγη βανίλια. Ενα παγωτό θεσπέσιο, που θα τους καταπλήξει όλους!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 ml γάλα
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
600 γραμμάρια κρεμ φρες, με πλήρη λιπαρά
ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπάμε μαζί το γάλα, τη ζάχαρη, την κρεμ φρες, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Ρίξτε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, πριν το καταψύξετε. Ή καταψύξτε για 1 ώρα, μετά χτυπήστε το καλά και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα. Επαναλάβετε 3 ή 4 φορές μέχρι να σφίξει και να γίνει στερεό. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!