Πανεύκολη αγγλική πουτίγκα: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αγγλικής κουζίνας και ετοιμάστε πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα μια απλή εκδοχή αυτής της κλασικής παιδικής πουτίγκας. Ενα λαχταριστό και αφράτο παντεσπάνι, με ένα ακαταμάχητο ζουμερό γλυκό σιρόπι που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια χρυσό σιρόπι
ξύσμα από 1 λεμόνι, συν χυμό από ½ λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
συσκευασία 200 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 μέτρια αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κουταλιές της σούπας γάλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε το σιρόπι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και την τριμμένη φρυγανιά και τα απλώνουμε στη βάση ενός ταψιού 1,5 λίτρου.
Βήμα 2
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε και χτυπάμε ένα ένα τα αυγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από το σιρόπι. Ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει, και μέχρι μια οδοντογλυφίδα που τρυπάτε στο παντεσπάνι να βγαίνει καθαρή. Σερβίρετέ το με πολλή κρέμα ή παγωτό και έξτρα σιρόπι.
Καλή όρεξη!