Η ιταλική συνταγή για πικάντικες γαρίδες και λουκάνικο Jambalaya είναι μια εκρηκτική συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων! Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση των γαρίδων με την πικάντικη πινελιά του λουκάνικου και τις αρωματικές νότες των μπαχαρικών. Οι γαρίδες προσφέρουν μια υπέροχη γευστική εμπειρία, με την έντονη θαλασσινή γεύση τους και την απαλή υφή τους. Το λουκάνικο προσθέτει μια πικάντικη και αρωματική διάσταση στο πιάτο, ενώ τα μπαχαρικά δίνουν μια εξωτική νότα που συμπληρώνει την γευστική εμπειρία.
Υλικά συνταγής
300 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες
250 γραμμάρια λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καυτερή
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι (κατά προτίμηση μπαζμάτι)
400 γραμμάρια ντοματοπελτέ
2 κούπες κοτόπουλο
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το λουκάνικο στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά ώστε να αρωματιστούν τα υλικά.
Προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά, ώστε το ρύζι να επικαλυφθεί με τα υλικά και τα αρωματικά. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε το ντοματοπελτέ και το κοτόπουλο στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το Jambalaya να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να απορροφήσει τα αρώματα των υλικών.
Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά, ώστε να καλυφθούν με το υγρό και τα αρώματα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και να είναι πλήρως μαγειρεμένες.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το Jambalaya να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Ανοίξτε το καπάκι και ανακατέψτε ελαφρά.
Πριν σερβίρετε, στολίστε το Jambalaya με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.
Αυτή είναι η συνταγή για πικάντικες γαρίδες και λουκάνικο Jambalaya. Απολαύστε αυτό το πλούσιο και γευστικό πιάτο, γεμάτο αρώματα και πικάντικες νότες!
Καλή όρεξη!