Ινδική Κουζίνα

Πικάντικο κοτόπουλο με κολοκύθα και φασόλια

Πικάντικο κοτόπουλο με κολοκύθα και φασόλια

Μια γνήσια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα χορταστικό πιάτο με πικάντικο κοτόπουλο με κολοκύθα και φασόλια. Ενα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, γεμάτο με ινδικές γεύσεις και αρώματα και με συστατικά που βοηθούν την καλή πέψη και την υγεία του εντέρου. Το κιχώριο, που χρησιμοποιείται σε αυτή την συνταγή, είναι ένα φυτό με μπλε άνθη που καλλιεργείται κυρίως στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Τα φύλλα του τρώγονται ως λαχανικό ή σε σαλάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 ml γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα (περίπου 250 γραμμάρια), κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
200 γραμμάρια κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς (δεν χρειάζεται να τη ξεφλουδίσετε)
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε χοντρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κλωναράκια δυόσμο, τα φύλλα μαζεμένα χωριστά
25 γραμμάρια κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (300 γραμμάρια) κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
τριμμένο ξύσμα και χυμό από 0,5 λάιμ
1 κεφάλι κιχώριο, κομμένο σε χοντρές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι σε ένα μπολ μαζί με τα μπαχαρικά, το κοτόπουλο και μια καλή δόση μαύρο πιπέρι και αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά ή περισσότερο αν έχετε χρόνο, για να μαριναρισθεί.

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα μεγάλο ταψί, θρυμματίζουμε πάνω από το λάδι καρύδας (καθώς θα είναι στερεό σε αυτό το στάδιο) και ψήνουμε για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο σε απόσταση μεταξύ τους και ψήστε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν όλα.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, βάζετε το υπόλοιπο γιαούρτι σε ένα μπολ με το σκόρδο, τον δυόσμο και τα δύο τρίτα του κόλιανδρου και χτυπήστε τα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τα φασόλια και τον υπόλοιπο κόλιανδρο σε ένα μπολ και προσθέστε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ με μια-δυο κουταλιές της σούπας από το ντρέσινγκ γιαουρτιού. Ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας, τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κιχώριο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα βάζουμε σε πιάτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. (Αν το φάτε κρύο ως μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο, πάρτε το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε το στη σαλάτα όταν είναι έτοιμη να φάτε).

Καλή όρεξη!