Κινέζικη Κουζίνα

Πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα στρειδιών

Πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα στρειδιών

Δείτε αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για ένα πολύ πρωτότυπο γεύμα με πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας με σάλτσα στρειδιών. Ενα πιάτο πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο. Σε αυτή την συνταγή δεν χρησιμοποιείται, όπως συνηθίζεται, σάλτσα σόγιας, αλλά σάλτσα στρειδιών και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα στρειδιών
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
350 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα στρειδιών και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ σε ένα μπολ. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και ανακατέψτε. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 30 με 45 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο 10 λεπτά πριν το μαγείρεμα.

Βήμα 2
Ανακατέψτε μαζί το νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού, 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει στις άκρες, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και συνεχίστε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι το κρέας να γίνει ελαφρώς ροζ, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει διάφανη, περίπου για 1 λεπτό ακόμα. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!