Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή της γαλλικής κουζίνας για να φτιάξτε ένα ποσέ με φρούτα του πάθους που είναι κρεμώδες, ξινό και αρωματικό. Σερβίρετέ το με φιστίκι και μπισκότα κρέμας και φρέσκο ανανά για ένα θεϊκό καλοκαιρινό επιδόρπιο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 μεγάλα φρούτα του πάθους (πασιφλόρα), κομμένα στη μέση και πολτοποιημένα
χυμό από 2 μεγάλα λάιμ, (θα χρειαστείτε 70 ml χυμό)
600ml κρέμα γάλακτος
120 γρ ζάχαρη άχνη
450 γραμμάρια ώριμο ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
Για τα μπισκότα:
60 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
25 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
30 γρ κάστερ πάουντερ
50 γρ αλεύρι απλό
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα ή εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
50 γρ ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Μετρήστε 100 ml πολτό φρούτων του πάθους σε μια κανάτα (κρατώντας το υπόλοιπο), προσθέστε το χυμό λάιμ, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, στη συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το μείγμα φρούτων του πάθους και χυμού λάιμ. Μοιράστε ομοιόμορφα σε έξι φλιτζάνια ή ποτήρια των 175-200 ml – κάντε το γρήγορα, καθώς το μείγμα θα αρχίσει να πήζει. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Τα ποσέ μπορούν να παρασκευαστούν έως και τρεις ημέρες πριν και να ψυχθούν.
ΒΗΜΑ 2
Για να φτιάξετε τα μπισκότα, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μαζί για 1 λεπτό σε ένα μέτριο μπολ χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε το κάστερ πάουντερ, το αλεύρι, τη βανίλια (αν χρησιμοποιείτε) και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για να κάνετε μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα απλώνουμε στο ταψί, σε καλή απόσταση μεταξύ τους . Ισιώστε ελαφρά τις μπάλες με την παλάμη σας ή τη βάση ενός ποτηριού και στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω στο κέντρο της καθεμιάς με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν πολύ. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Τα μπισκότα θα διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για πέντε ημέρες.
ΒΗΜΑ 3
Ρίχνετε με κουτάλι τον υπόλοιπο πολτό των φρούτων του πάθους πάνω από τα ποσέ και σερβίρετε με τα μπισκότα και τις φέτες ανανά.
Καλή όρεξη!