Ιρλανδική Κουζίνα

Πουρές πατάτας με σέλινο

Πουρές πατάτας με σέλινο

Μια ιρλανδική συνταγή για πουρέ πατάτας με σέλινο. Μια εύκολη συνταγή, που δίνει ένα νόστιμο πιάτο. Το μοσχοκάρυδο συμπληρώνει υπέροχα το σέλινο. Μπορείτε αντί για φρέσκα κρεμμυδάκια να χρησιμοποιήσετε κόκκινο κρεμμύδι, για ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα. Συνοδεύει τέλεια μαγειρευτά πιάτα, όταν θέλετε να αντικαταστήσετε τον απλό πουρέ πατάτας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1,3 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
850 γραμμάρια σέλινο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
140 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, συν ένα κουτάλι της σούπας για το σερβίρισμα
4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, περίπου 550 γραμμάρια, κομμένα σε φέτες 1 εκατοστού (συμπεριλαμβανομένων των πράσινων μερών)
250ml κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας το σέλινο μετά από 5 λεπτά. Στραγγίστε και μόλις εξατμιστεί το επιφανειακό νερό πολτοποιήστε καλά τις πατάτες στο στεγνό τηγάνι.

Βήμα 2
Όσο μαγειρεύονται οι πατάτες, λιώστε τα 140 γραμμάρια βούτυρο σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια βάλτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν μεταξένια, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.

Βήμα 3
Ανακατέψτε τα δύο τρίτα από τα κρεμώδη κρεμμύδια στον πουρέ πατάτας και σέλινου. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Εάν το κάνετε εκ των προτέρων, καλύψτε την επιφάνεια του πολτού και τη σάλτσα με μεμβράνη και μετά αφήστε το στην άκρη. Τώρα μπορεί να καταψυχθεί ή να γίνει μέχρι μια μέρα μπροστά. Λίγο πριν το σερβίρετε, ξαναζεστάνετε απαλά τον πουρέ και την κρατημένη σάλτσα. Ρίχνετε με κουτάλι τον πουρέ σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ρίχνετε τη σάλτσα από πάνω και την αναποδογυρίζετε μερικές φορές για να ανακατευτεί χαλαρά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.

Καλή όρεξη!