Κουίντιμ καρύδας: Μια βραζιλιάνικη συνταγή για ένα δημοφιλές βραζιλιάνικο ψητό επιδόρπιο, φτιαγμένο κυρίως από ζάχαρη, κρόκους αυγών και αλεσμένη καρύδα. Είναι κρεμώδες και συνήθως παρουσιάζεται ως αναποδογυρισμένο κύπελλο με γυαλιστερή επιφάνεια και έντονο κίτρινο χρώμα. παρόμοιο με το φλαν. Δεν θα χρειαστείτε πολύ χρόνο, δεν θα αναστατώσετε όλη την κουζίνα σας και στο τέλος θα απολαύσετε ένα υπέροχο γλυκό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
10 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για επικάλυψη
300 ml γάλα καρύδας
50 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Αλείψτε με το μαλακό βούτυρο 4 φορμάκια ραμεκίν, χωρητικότητας περίπου 175 ml. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη άχνη.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ, περάστε τους κρόκους των αυγών από ένα συρμάτινο κόσκινο και ανακατέψτε με το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, την καρύδα και τη βανίλια. Ρίξτε το μείγμα στα ραμεκίν και βάλτε τα σε ένα μεγάλο ταψί στο φούρνο.
Βήμα 3
Ρίξτε νερό στο ταψί μέχρι τα τρία τέταρτα των ραμεκίν, ώστε να λειτουργεί σαν μπεν μαρί. Μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές. Βγάζετε τα ραμεκίν από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήστε να κρυώσουν για 4 ώρες και μετά περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο, τα αναποδογυρίζουμε για να βγουν και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!