Μια εξαιρετικά εμπνευσμένη και πεντανόστιμη συνταγή από το Τσάι Τριαντάφυλλο “Queen” Rosa Damascena. Απολαύστε τα μοναδικά Rosemuffins ή σερβίρετε στους αγαπημένους σας!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
210 γρ. αλεύρι μαλακό
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 εκ.
4 αυγά
240 γρ. γάλα, 3,5%
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σουπας Ροδόνερο
4 κ.γ ροδοπέταλα αποξηραμένα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να έχουν μια κρεμώδη υφή.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα τη φορά ανακατεύοντας καλά πριν βάλουμε το επόμενο.
Βήμα 2:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το γάλα και το ροδόνερο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία.
Βήμα 3:
Με ένα κουτάλι βάζουμε στις θήκες για μάφιν τη ζύμη μέχρι περίπου τα ¾ του ύψους και ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για περίπου 15 – 20 λεπτά.
Επικαλυψη σοκολάτας -τριαντάφυλλων. Λιώνουμε 300γρ κουβερτούρα σε 120γρ ζεστό γάλα και διακοσμούμε με τα αποξηραμένα τριανταφυλλάκια μας!