Γαλλική Κουζίνα

Σάλτσα κόκκινου κρασιού

Σάλτσα κόκκινου κρασιού

Σάλτσα κόκκινου κρασιού: Μια κλασική γαλλική σάλτσα της γαλλικής κουζίνας που φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ρούμι και κρεμμύδια, αποτελεί ιδανική επικάλυψη για μπριζόλες ή μπιφτέκια. Η σάλτσα είναι πυκνή και πλούσια στη γεύση, με έντονο άρωμα κόκκινου κρασιού, και μπορεί να συνοδεύσει το κρέας ή να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε άλλα πιάτα. Η παρασκευή της είναι εύκολη και γρήγορη, και μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων για μια εύκολη επιλογή για το βραδινό σας μενού.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
175 ml ρούμι
175 ml κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανου
1 φύλλο δάφνης
800 ml ζωμός βοδινού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε τα κρεμμύδια εσαλότ μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν, περίπου για 10 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε το ρούμι, το κρασί και τα μυρωδικά και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ή μέχρι να μειωθεί στο μισό.

ΒΗΜΑ 3

Ρίχνουμε το ζωμό βοδινού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μειωθεί ξανά στο μισό, στη συνέχεια σουρώνουμε, πετάμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.

ΒΗΜΑ 4

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα νέο τηγάνι και αφήστε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μετά αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμη για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!