Scones λεμονάδας: Είναι απλά γλυκά ψωμάκια, πολύ συνηθισμένα στην αγγλική κουζίνα, που συνοδεύουν το παραδοσιακό τσάι των Βρετανών. Είναι μικρές λιχουδιές που μοιάζουν λίγο με κέϊκ, λίγο με αφράτο ψωμάκι, λίγο με τσουρέκι. Ψήστε μια παρτίδα από αυτά τα εύκολα και λαχταριστά λεμονάτα scones και συνδυάστε τα με άφθονη κρέμα και μαρμελάδα για να κάνετε ένα κλασικό βρετανικό κέρασμα. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια λεμονάδα (όχι sugar free))
1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος και τη λεμονάδα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει μια ζύμη. Ακουμπήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία – προσέξτε να μην την παρακάνετε.
Βήμα 2
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα φύλλο ελαφρώς αλευρωμένης λαδόκολλας και στη συνέχεια ανοίξτε την σε πάχος 2 εκατοστών. Ψύξτε την για 1 ώρα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και χρησιμοποιούμε ένα στρογγυλό τσέρκι 6 εκατοστών για να κόψουμε 10 κύκλους. Προσπαθήστε να μην στρίψετε το τσέρκι καθώς το πιέζετε μέσα στη ζύμη.
Βήμα 3
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τακτοποιούμε από πάνω τα scones, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Αναποδογυρίστε τα έτσι ώστε η πλευρά που ακουμπούσε την λαδόκολλα ψησίματος όταν τα κόβατε, να είναι τώρα από πάνω. Αλείψτε προσεκτικά τις κορυφές με το χτυπημένο αυγό, φροντίζοντας να μην στάζει από τις πλευρές.
Βήμα 4
Ψήνετε τα scones για 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και μετά σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!