Slippery Shrimp: Ένα κινέζικο πιάτο, που είναι το αγαπημένο των πελατών του διάσημου Yang Chow Restaurant στην Chinatown του Λος Άντζελες εδώ και πολλά χρόνια. Οι γαρίδες επικαλύπτονται με κορν φλάουερ, τηγανίζονται για λίγο μέχρι να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια περιχύνονται με μια πικάντικη, σκορδάτη γλυκόξινη σάλτσα. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
½ κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού νερό
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Ρίξτε τις γαρίδες με το 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουερ, στη συνέχεια ρίξτε τις στο καυτό λάδι και τηγανίστε γρήγορα μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 45 δευτερόλεπτα. Όταν τελειώσετε, στραγγίστε τις γαρίδες και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 3
Αφαιρέστε από το γουόκ το λάδι εκτός από 1 κουταλιά της σούπας και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ και το πιπέρι καγιέν. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε μέσα το κρασί, το ξύδι, το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και 1/4 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 2 κουταλάκια του γλυκού νερό, το ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει και το αφήνουμε μέχρι να πήξει, περίπου για 1 λεπτό. Ρίξτε τις γαρίδες και τα κρεμμυδάκια στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
Καλή όρεξη!