Μια συνταγή της γερμανικής κουζίνας για σούπα με αρακά λουκάνικα Φρανκφούρτης. Ενα παραδοσιακό πιάτο που σερβίρεται σχεδόν σε όλα τα γερμανικά σπίτια. Η συνταγή αυτή συνδυάζει γλυκό αρακά και κρέμα γάλακτος για να φτιάξει μια κομψή σούπα με καθαρή γεύση, αλλά και με μια εκπληκτική αντίθεση με τις κομμένες φέτες λουκάνικου Φρανκφούρτης. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1,3 κιλά κατεψυγμένα μπιζέλια
110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
3 πράσα, μόνο τα ανοιχτά πράσινα και τα λευκά μέρη, ψιλοκομμένα
1 λίτρο φρέσκος ζωμός κοτόπουλου, ζεστός
500 ml φρέσκος ζωμός κοτόπουλου, διατηρημένος με απλή ψύξη
300 ml κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια μαγειρεμένα λουκάνικα Φρανκφούρτης, κομμένα σε λεπτές φέτες
Κρουτόν τηγανισμένα σε βούτυρο για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα μπιζέλια σε ένα σουρωτήρι και περάστε τα κάτω από δροσερό νερό μέχρι σχεδόν να ξεπαγώσουν. Λιώστε το βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει, μετά προσθέστε τα πράσα και μαγειρέψτε απαλά για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσoυν εντελώς.
Βήμα 1
Προσθέστε τον αρακά στα πράσα και καλύψτε με τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και βράζουμε γρήγορα για 3 λεπτά και μετά περιχύνουμε αμέσως τον κρύο ζωμό κοτόπουλου για να σταματήσει το βράσιμο. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του λαμπερού πράσινου χρώματος των μπιζελιών.
Βήμα 3
Χτυπάμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ, σε παρτίδες, μέχρι να γίνει πολύ λεία (ή χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ με ραβδιά). Επιστρέψτε την στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα και ζεστάνετε απαλά. Αλατοπιπερώστε καλά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, με σκορπισμένε φέτες λουκάνικου Φρανκφούρτης και κρουτόν.
Καλή όρεξη!