Ιαπωνική Κουζίνα

Σούπα με νουντλς, μελιτζάνες, λάιμ και τόφου

Σούπα με νουντλς, μελιτζάνες, λάιμ και τόφου

Μια χαρακτηριστική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για σούπα με νουντλς, μελιτζάνες, λάιμ και τόφου. Η πάστα κόκκινου κάρυ, συνήθως αποτελείται από κόκκινες πιπεριές τσίλι, σκόρδο, θαλασσινό αλάτι, λεμονόχορτο, κουρκουμά και πάστα γαρίδας. Μια υπέροχη αρωματική σούπα ιδανική για ένα νόστιμο και ζεστό δείπνο. Μπορεί να γίνει χορτοφαγική, χρησιμοποιώντας ζωμό λαχανικών αντί για ζωμό κοτόπουλου και χορτοφαγική πάστα κάρυ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

350 γραμμάρια νουντλς ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ρυζέλαιο ή φυστικέλαιο
250 γραμμάρια τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών
1 μέτρια μελιτζάνα (περίπου 300 γραμμάρια) κομμένη σε κομμάτια 3-4 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας πάστα κόκκινου κάρυ
4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
270 ml γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Για το σερβίρισμα:
½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών, κομμένες
½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου
⅓ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
1 μικρό κόκκινο τσίλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα νουντλς σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μοιράστε τα σε τέσσερα μεγάλα μπολ σερβιρίσματος. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίστε και στεγνώστε την κατσαρόλα
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα τόφου και μαγειρέψτε, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα κομμάτια της μελιτζάνας και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετέ τα στο πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 3
Προσθέστε την πάστα κάρυ στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε, αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε τη μελιτζάνα. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
Βήμα 4
Προσθέστε το τόφου και τον χυμό λάιμ στο τηγάνι και σιγοβράστε για 1 λεπτό. Ρίξτε το ζωμό πάνω από τα νουντλς στα μπολ σερβιρίσματος. Συμπληρώστε το καθένα με φύτρες φασολιών, κόλιανδρο, δυόσμο, φιστίκια και τσίλι. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ

Συμβουλή του Σεφ:
Κάντε αυτή τη συνταγή χορτοφαγική χρησιμοποιώντας μια πάστα κάρυ για χορτοφάγους και ζωμό λαχανικών.

Καλή όρεξη!