Τα “sloppy joes” είναι ένα δημοφιλές αμερικανικό φαγητό που αποτελείται από ένα αρωματικό και πικάντικο κιμά, σερβιρισμένο σε αφράτα ψωμάκια. Στη συγκεκριμένη συνταγή, χρησιμοποιείται κιμάς γαλοπούλας και προστίθεται μια σαλάτα κρεμμυδόριζας για μια δροσερή και αναζωογονητική πινελιά. Αυτά τα σάντουιτς σε αμερικανικό στιλ είναι ιδανικά για να γίνουν ο αγαπημένος σας οικογενειακός μαγειρικός συνδυασμός. Είναι γεμάτα με κιμά από γαλοπούλα που έχει αρωματιστεί με κύμινο και πάπρικα και συνοδεύεται από μια τραγανή σαλάτα κρεμμυδόριζας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500γρ κιμά γαλοπούλας
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
125ml μηλόξυδο, συν 1 κουταλιά της σούπας
500ml πασάτα
75ml χαμηλών λιπαρών μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
¼ κεφαλής κρεμμυδόριζα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
2 καρότα, τριμμένα
6 μαλακά μικρά ψωμάκια
Εκτέλεση συνταγής
ΒΗΜΑ 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μισό από τα κρεμμύδια, το σκόρδο και μερικά μπαχαρικά, και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να καφετίσει. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, την καφέ ζάχαρη και τα 125ml ξίδι, και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε την πασάτα και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και κρατήστε το ζεστό.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κουταλιά της σούπας ξίδι, τη μαγιονέζα, λίγα μπαχαρικά και τη χρυσαφένια ζάχαρη. Προσθέστε την κρεμμυδόριζα, τα καρότα και τα υπόλοιπα κρεμμύδια, και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε το μείγμα του κιμά πάνω στα μικρά ψωμάκια και προσθέστε από πάνω τη σαλάτα κρεμμυδόριζας.
Καλή όρεξη!