Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες καλαμποκιού με βουτυρόγαλα, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου

Τηγανίτες καλαμποκιού με βουτυρόγαλα, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου

Απολαύστε αυτές τις τηγανίτες καλαμποκιού με βουτυρόγαλα, μπέικον και σιρόπι σφενδάμου για ένα brunch αμερικανικού τύπου. Αυτή η εύκολη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε χωρίς πολύ κόπο, ένα πολύ νόστιμο και λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ή brunch. Απολαύστε τις!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

75 γραμμάρια εκλεκτό καλαμποκάλευρο ή πολέντα
125 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα αυγά
110 ml βουτυρόγαλα
60 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
300 γραμμάρια καλαμπόκι, κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
8-12 φέτες μπέικον, κατά προτίμηση καπνιστό
σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C – θα χρειαστείτε το φούρνο για να διατηρήσετε τις τηγανίτες ζεστές αργότερα. Βάζετε σε ένα μπλέντερ το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το βουτυρόγαλα, το λιωμένο βούτυρο και το μισό γλυκό καλαμπόκι και τα ανακατεύετε (το καλαμπόκι πρέπει να είναι ψιλοκομμένο, όχι πολτοποιημένο). Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο καλαμπόκι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα κουρκούτι για τηγανίτες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε δύο τηγάνια σε μέτρια φωτιά και βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο καθένα. Τοποθετήστε δύο τηγανίτες, με διάμετρο περίπου 10-12 εκατοστών, σε κάθε τηγάνι. Μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει και να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες από πάνω. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι παλέτας ή μια σπάτουλα, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και τηγανίστε και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε τις ψημένες τηγανίτες σε ένα ταψί στρωμένο με διπλή στρώση λαδόκολλας και βάλτε τις στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές.

Βήμα 3
Όταν ψηθούν όλες οι τηγανίτες, προσθέστε λίγο ακόμη λάδι στα τηγάνια και στη συνέχεια τηγανίστε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε μαζί με τις τηγανίτες, με το σιρόπι σφενδάμου περιχυμένο και μερικά επιπλέον φρέσκα κρεμμυδάκια πασπαλισμένα από πάνω.

Καλή όρεξη!