Δημιουργήστε με αυτή την συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας τραγανές ψητές τηγανίτες με γέμιση από μαυρομάτικα φασόλια και γαρίδες. Χρησιμοποιήστε καρυκευμένα όσπρια και μετά γεμίστε τις τηγανίτες με γαρίδες, τσίλι, κόλιανδρο και ντομάτα, για ένα υπέροχο πιάτο σε στυλ Βραζιλίας. Ενα νόστιμο πιάτο, με πλούσια γεύση και αρώματα, θα τους αφήσει όλους ευχαριστημένους.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για τις τηγανίτες:
2 κονσέρβες (x 400 γραμμάρια) μαυρομάτικα φασόλια
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινο τσίλι, ξεσποριασμένο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
φοινικέλαιο και/ή φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και χοντροκομμένο
1 συσκευασία (150 γραμμάρια) μικρές ωμές γαρίδες
1 κουταλιά της σούπας φοινικέλαιο ή φυτικό λάδι
2 ντοματίνια, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λάιμ
σάλτσα καυτερής πιπεριάς, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Φτιάχνουμε τη γέμιση βάζοντας το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι και λίγο αλάτι στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν σαν πουρές. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τον πουρέ. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Προσθέστε τις γαρίδες, τις ντομάτες και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Στύβουμε το λάιμ και προσθέτουμε αλάτι κατά τις προτιμήσεις μας. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα φασόλια. Ρίξτε τα σε ένα μπλέντερ με το σκόρδο και το τσίλι. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι, το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε σε 16 μπάλες.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190C. Ζεσταίνουμε 8 εκατοστά από το φοινικέλαιο ή το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μικρό βαρύ τηγάνι. Όταν ένα μικρό κομμάτι ψωμιού που θα ρίξουμε μέσα ροδίσει, ρίξτε 4-5 μπάλες στο λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου για 4-5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα. Μπορείτε να τις διατηρήσετε ζεστές στο φούρνο όσο τελειώσετε. Κόβουμε τις τηγανίτες στο κέντρο και βάζουμε μέσα τη γέμιση με κουτάλι. Σερβίρουμε με καυτερή σάλτσα.
Καλή όρεξη!