Η vegan κουζίνα έχει άπειρες δυνατότητες και συνδυασμούς για υπέροχα και νόστιμα πιάτα. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα τοστ με vegan τυρί κρέμα και τσάι με λωρίδες καρότου σε άλμη. Εμπλουτισμένες με τσάι lapsang souchong, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα κλασικά καναπεδάκια καπνιστού σολομού. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μεγάλα καρότα
1 ½ κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
2 φακελάκια τσαγιού μαύρο τσάι lapsang souchong
ψημένες φέτες μπαγκέτας
vegan τυρί κρέμα
αποξηραμένα φύκια, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες με έναν αποφλοιωτή λαχανικών και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε 500 ml νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τις λωρίδες καρότου και τα φακελάκια τσαγιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει το μείγμα και να μαλακώσουν οι λωρίδες καρότου. Ρίξτε τα σε ένα μικρότερο δοχείο και αφήστε να κρυώσουν μέχρι να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε. Μόλις κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα, σουρώνουμε τις λωρίδες καρότου, πετάμε την άλμη και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα.
Βήμα 2
Αλείφουμε τις φέτες μπαγκέτας με το τυρί κρέμα. Βάλτε πάνω σε κάθε ψημένη φέτα μερικές λωρίδες καρότου και μια πρέζα από τα αποξηραμένα φύκια, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!