Τραγανό γαλλικό τοστ με panettone αμυγδάλου: Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε με τα υπολείμματα του panettone (ή οποιοδήποτε ψωμί σας έχει περισσέψει), έχουμε την απάντηση. Χρησιμοποιείστε αυτή την πρακτική συνταγή της γαλλικής κουζίνας και φτιάξτε ένα υπέροχο γαλλικό τοστ καθώς και πουτίγκα ψωμιού και βουτύρου. Οι νιφάδες αμυγδάλου κάνουν όλη τη διαφορά. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αυγά
250 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
3 κλημεντίνες, η 1 απλά ξεφλουδισμένη, οι άλλες 2 ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες οριζόντια
4 φέτες ιταλικό ψωμί panettone σε μέγεθος τοστ, πάχους περίπου 2 εκατοστών
50 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
1 κουταλιά βούτυρο
λίγο φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
50 γραμμάρια σπόρους ροδιού
σιρόπι σφενδάμου και ελληνικό γιαούρτι, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα και το ξύσμα της κλημεντίνης. Βυθίστε στο μείγμα τις φέτες του κομμένου ψωμιού panettone και αφήστε τις να μουλιάσουν για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τις λίγες φορές μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Βήμα 2
Σκορπίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα πιάτο και βουτάμε προσεκτικά το μουλιασμένο πανετόνε, πιέζοντας για να κολλήσουν οι νιφάδες αμυγδάλου, στη συνέχεια γυρίστε και κολλήστε περισσότερο από την άλλη πλευρά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βήμα 3
Όταν το βούτυρο λιώσει και αρχίσει να βράζει, ρίξτε μέσα το πανετόνε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετέ το με σπόρους ροδιού, φέτες κλημεντίνης και -προαιρετικά- σιρόπι σφενδάμου και γιαούρτι.
Καλή όρεξη!