Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα εύκολο τσάτνεϊ φρέσκιας ντομάτας. Ενα φρέσκο συνοδευτικό της ινδικής κουζίνας που ταιριάζει τέλεια με τα ψωμάκια naan ή τα poppadums – ιδανικό για ένα μπουφέ για την Πρωτοχρονιά. Το φρέσκο άρωμα της ντομάτας σε συνδυασμό με το κάψιμο του κρεμμυδιού προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ η πικάντικη γεύση του μπορεί να προσθέσει μια εξωτική νότα σε οποιοδήποτε γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 μεγάλες ντομάτες ώριμες στο κλήμα
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 χούφτες φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Κόψτε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους, ψιλοκόψτε τη σάρκα και βάλτε τη σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ για να στραγγίξουν οι περιττοί χυμοί.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρδίσουμε τους σπόρους κύμινου για περίπου 30 δευτερόλεπτα και τους ρίχνουμε στο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
ΒΗΜΑ 3
Για να σερβίρετε, προσθέστε λίγο αλάτι και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!