Μια εκπληκτική συνταγή για burger με γαλοπούλα που θα σας ξετρελάνει! Πικάντικο λουκάνικο τύπου chorizo και άπαχος κιμάς γαλοπούλας συνδυάζονται για να φτιάξουν ένα μπιφτέκι που είναι γεμάτο γεύση! Αυτό το μπιφτέκι θα μπορούσε επίσης να ψηθεί σε εξωτερικό χώρο σε μπάρμπεκιου.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό άπαχη αλεσμένη γαλοπούλα
4 λουκάνικα chorizo, χωρίς τα περιβλήματα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες τυρί
4 ψωμάκια χάμπουργκερ
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 φλιτζάνια μείγμα μαρούλι
1 χυμός λάιμ
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Συνδυάστε την γαλοπούλα, τα λουκάνικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τις νιφάδες και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα ταψί ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στο ταψί. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 3 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά, για περίπου 6 λεπτά.
Βήμα 3
Βάλτε μια φέτα τυρί πάνω από κάθε μπιφτέκι. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 4
Ψήστε για 2-3 λεπτά τα ψωμάκια χάμπουργκερ σε φούρνο ή σε τοστιέρα. Απλώστε 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα σε κάθε πλευρά τους. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα μπιφτέκια μέσα στα ψωμάκια. Γεμίστε κάθε μπιφτέκι με 1/2 φλιτζάνι μαρούλι. Ρίξτε τον χυμό λάιμ πάνω από το μαρούλι. Καλύψτε και σερβίρετε!
Καλή όρεξη!