Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό νόστιμο vegan πιάτο με ρεβύθια γλυκοπατάτα και κάρυ. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και ινδικά ψωμάκια naan. Εύκολο στην ετοιμασία του και με πολύ χαρακτηριστική γεύση που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κονσέρβα (430 γραμμάρια περίπου) ρεβίθια, στραγγισμένα
1 κονσέρβα (420 γραμμάρια περίπου) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουτί (420 γραμμάρια περίπου) γάλα καρύδας
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά της σούπας garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζάνι baby σπανάκι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το γάλα καρύδας και τη γλυκοπατάτα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 2
Πασπαλίστε με garam masala, το κύμινο, τον κουρκουμά, τιςνιφάδες τσίλι και το αλάτι. Προσθέστε το σπανάκι αμέσως πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!