Vegan Κουζίνα

Βίγκαν εγκ νογκ

Βίγκαν εγκ νογκ

Το εγκ νογκ είναι ζαχαρούχο ποτό με βάση τα γαλακτομικά, το οποίο μπορεί να περιέχει και αλκοόλ. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, χτυπημένα ασπράδια και κρόκους αυγών. Αυτή η βίγκαν έκδοση της συνταγής χρησιμοποιεί χουρμάδες, κάσιους, βερίκοκα, ανάμεικτο μπαχαρικό (με βάση την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο) μαζί με γάλα αμυγδάλου και κονιάκ για να σας δώσει αυτό το κλασικό, απολαυστικό ποτό των Χριστουγέννων.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

25 γρ χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
25 γραμμάρια κάσιους
25 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
¼ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
100 ml κονιάκ
1 λοβό βανίλιας, μόνο οι σπόροι
1 λίτρο ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου
πάγο, για σερβίρισμα
μοσχοκάρυδο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Μουλιάστε τους χουρμάδες, τα κάσιους, τα βερίκοκα και το ανάμεικτο μπαχαρικό στο κονιάκ όλη τη νύχτα.

ΒΗΜΑ 2

Την επόμενη μέρα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, μετά ρίχνουμε σε οκτώ ψηλά ποτήρια (αν θέλετε χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι) με πάγο και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Ετοιμο.

Στην υγεία σας!