Vegan Κουζίνα

Vegan κέικ με μπισκότα και κρέμα

Vegan κέικ με μπισκότα και κρέμα

Φτιάξτε αυτό το νόστιμο κέικ της vegan κουζίνας με μπισκότα και κρέμα για όσους ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτό το κέικ έχει έντονη γεύση μπισκότων και κρέμας, ενώ είναι και χωρίς αυγά. Μπορείτε να το σερβίρετε στα παιδικά πάρτι ή στις γιορτές, ή απλά να το απολαύσετε ως γλυκό σνακ. Το κέικ είναι επίσης πολύ εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να γίνει με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

50 ml ηλιέλαιο, συν έξτρα για το ταψί
200 ml γάλα χωρίς γαλακτοκομικά (όπως γάλα βρώμης)
1 ½ κουταλάκι ξίδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά (όπως γιαούρτι καρύδας)
225 γρ καστανή ζάχαρη
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για γλάσο και διακόσμηση:
150 γρ μπισκότα σάντουιτς σοκολάτας, γεμισμένα με κρέμα
150 γρ vegan άλειμμα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
275 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Λαδώνουμε μια φόρμα ψησίματος 20 x 20 εκ. και στρώνουμε στη βάση και στα πλαϊνά μια λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια και το γιαούρτι σε μια κανάτα. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι μαζί σε ένα μπολ.

ΒΗΜΑ 2

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε μέχρι να μην μείνουν στεγνά μέρη από αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήστε για 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό μία οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ. Εάν κάποιο υγρό μείγμα κέικ κολλήσει στην οδοντογλυφίδα, επιστρέψτε το κέικ στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά και μετά ελέγξτε ξανά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα.

ΒΗΜΑ 3

Αφήνουμε τα μισά μπισκότα στην άκρη για να διακοσμήσουμε αργότερα. Τρίψτε τα υπόλοιπα με την άκρη ενός πλάστη ή χτυπήστε τα σε ένα μπλέντερ να γίνουν χοντροκομμένα. Χτυπάμε το άλειμμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη μαζί χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και μετά ανακατεύουμε απαλά τα θρυμματισμένα μπισκότα μέχρι να ενωθούν.

ΒΗΜΑ 4

Βάλτε το κέικ σε ένα δίσκο. Απλώνουμε από πάνω το γλάσο. Κόψτε ή θρυμματίστε τα υπόλοιπα μπισκότα και χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε. Κόβουμε το κέικ σε τετράγωνα. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο για τέσσερις ημέρες.

Καλή όρεξη!