Μια υπέροχη και πρωτότυπη vegan συνταγή για να ετοιμάσετε μαρέγκες ρεβιθιού με κρέμα ταρτάρ. Δεν θα στραγγίσετε ποτέ ξανά το υγρό ρεβιθιού στον νεροχύτη! Ο παχύρρευστος πολτός από ζουμί ρεβιθιών και κρέμας ταρτάρ μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για τις πιο απολαυστικές vegan μαρέγκες. Αν θέλετε, μπορείτε να αρωματίστε με λίγο από το αγαπημένο σας εκχύλισμα. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα κουτί ρεβίθια (425 γραμμάρια)
1/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
Αλάτι κόσερ
170 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς C. Στρώνουμε σε ένα ταψί 2 φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια απευθείας στο μπολ του μίξερ. Θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 3/4 φλιτζάνι υγρό. Kρατήστε τα ρεβίθια για άλλη χρήση. Προσθέστε την κρέμα ταρτάρ και μια πρέζα αλάτι στο υγρό και χτυπήστε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο. Ενώ ακόμα χτυπάτε, προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά και στη συνέχεια συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να σχηματίσει σφιχτές και γυαλιστερές κορυφές, περίπου για 4 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής άνοιγμα στο άκρο της και πιέζοντας δημιουργείστε μαρέγκες σε απόσταση πείπου 5 εκατοστών μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να δέσουν οι μαρέγκες και να μην είναι πλέον γυαλιστερές, περίπου για 2 ώρες, γυρίζοντας τις τα ταψιά (από πάνω προς τα κάτω) στη μέση του χρόνου ψησίματος. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες να κάτσουν στον κλειστό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν μέσα, περίπου 1 ώρα ακόμα. (Οι μαρέγκες μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.) Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!