Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη vegan συνταγή για να ετοιμάσετε και να σερβίρετε σε λίγα μόνο λεπτά λαχταριστά μπολ με χούμους. Ενας υπέροχος συνδυασμός λαχανικών και μπαχαρικών, με καταπληκτική γεύση και φανταστικά αρώματα, θα ενθουσιάσει όλους τους φίλους σας, ακόμη και αυτούς που δεν είναι φανατικοί φίλοι της vegan διατροφής!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αγγούρια, κομμένα σε κύβους
200 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, συν περισσότερα φύλλα για γαρνίρισμα
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κόσερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450 γραμμάρια κρεμώδες χούμους
70 γραμμάρια κόκκινο λάχανο
2 ραπανάκια, κομμένα σε σπιρτόξυλα
1 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι
2 πίτες, κομμένα τρίγωνα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τα αγγούρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το ξύδι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Μοιράστε το χούμους σε 2 ρηχά μπολ. Κάντε μια μπάλα και στη συνέχεια ένα μικρό πηγάδι στη μέση κάθε μπάλας χούμους. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα ντομάτας και αγγουριού ανάμεσα στα μπολ. Προσθέστε 35 γραμμάρια από το κόκκινο σε κάθε μπολ και πασπαλίστε με το ραπανάκι. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγα φύλλα άνηθου. Σερβίρουμε με πίτα.
Καλή όρεξη!