Vegan Κουζίνα

Vegan ριζότο μανιταριών

Vegan ριζότο μανιταριών

Vegan ριζότο μανιταριών: Φτιάξτε με αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας ένα ονειρεμένο πιάτο με ένα χορταστικό vegan ριζότο μανιταριών, γεμάτο πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Αυτή η εύκολη, οικογενειακή συνταγή θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα εξαιρετικά χορταστικό δείπνο μεσοβδόμαδα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

20 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι ή αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
1,2 λίτρο vegan ζωμός λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μακρύ κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
250 γραμμάρια λευκά μανιτάρια ή ανάμεικτα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
125 ml vegan λευκό κρασί
½ μικρό ματσάκι μαϊντανό ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια και το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνετε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και κρατήστε τα ζεστά όσο ετοιμάζετε το ριζότο.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο και λάδι σε ένα φαρδύ, ρηχό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το κρεμμύδι εσαλότ για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το σκόρδο για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τα λευκά μανιτάρια. Στραγγίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μανιτάρια που είχαμε βάλει στον ζωμό και τα προσθέτουμε κι αυτά. Τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα με το ρύζι και περιχύνουμε με το vegan βούτυρο και το λάδι. Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για 2 λεπτά για να εξατμισθεί.

Βήμα 3
Προσθέστε λίγο – λίγο τον ζωμό με μια κουτάλα, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να απορροφηθεί, πριν προσθέσετε την επόμενη κουτάλα. Συνεχίστε να προσθέτετε και να ανακατεύετε για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του ζωμού (αφήστε το τελευταίο κομμάτι ζωμού στο τηγάνι γιατί θα κρατήσει τυχόν τρίμματα από τα αποξηραμένα μανιτάρια) και το ρύζι να είναι τρυφερό.

Βήμα 4
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο και τα μυρωδικά στο ριζότο και στη συνέχεια αφήστε το να ξεκουραστεί, σκεπασμένο, για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Καλή όρεξη!