Vegan Κουζίνα

Vegan σούπα κολοκύθας

Vegan σούπα κολοκύθας

Vegan σούπα κολοκύθας: Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτής της συνταγής της vegan κουζίνας και ετοιμάστε μια εξαιρετική vegan κολοκυθόσουπα. Η καλύτερη εποχή για να μαγειρέψετε την κολοκύθα είναι στις αρχές του φθινοπώρου. Ψήστε τους σπόρους κολοκύθας και χρησιμοποιήστε τους ως γαρνιτούρα για να προσθέσετε υφή. Μια νόστιμη και υγιεινή σούπα, που αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό)
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο (κανόλα)
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1-1,2 λίτρα vegan ζωμός
1 κουταλιά της σούπας vegan πάστα miso
3 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γιαούρτι καρύδας
Για το τουρσί καρύδας και κολοκυθόσπορου:
3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας
3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
½ μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 λάιμ, ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκατοστών (κρατάμε τους σπόρους για το τουρσί). Απλώστε τα κομμάτια της κολοκύθας σε ένα ταψί, περιχύστε το μισό λάδι, σκορπίστε το μπαχάρι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, καβουρδίστε τις νιφάδες καρύδας σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τους σπόρους κολοκύθας, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λάιμ.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίστε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε 1 λίτρο vegan ζωμό και την πάστα miso. Βάλτε την ψητή κολοκύθα στο τηγάνι και μετά αφήστε την να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν προτιμάτε πιο αραιή σούπα, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό. Επιστρέψτε τη σούπα στη κατσαρόλα και αφήστε την να βράσει απαλά, στη συνέχεια αλατοπιπερώστε καλά και ρίχνετε το χυμό λάιμ. Βάλτε τα σε μπολ και σερβίρετε με λίγη κρέμα σόγιας και με το τουρσί.

Καλή όρεξη!