Αν ψάχνετε για μια υγιεινή συνταγή ψησίματος για ζυμαρικά mac and cheese, αυτή η αμερικανική συνταγή για ζυμαρικά με λαχανικά και τυρί είναι ότι χρειάζεστε. Η εκδοχή αυτή χρησιμοποιεί ζυμαρικά φουσίλι (βίδες), εμπλουτίζει το πιάτο με αυγά και συμπληρώνει την υπέροχη γεύση με λαχανικά. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια ζυμαρικά φουσίλι (βίδες)
300 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
400 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κολοκυθάκι, τριμμένο
80 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) τριμμένο τυρί τσένταρ
4 αυγά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C/180°C (στον αέρα). Ψεκάστε ελαφρά ένα ταψί με λάδι.
Βήμα 2
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας το μπρόκολο για τα τελευταία 2 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τη μουστάρδα, τα κολοκυθάκια και το μισό τυρί και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίξτε τα στο μείγμα των ζυμαρικών-μπρόκολου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 4
Ρίχνετε το μείγμα των ζυμαρικών στο έτοιμο ταψί. Κάντε τέσσερις εσοχές στα ζυμαρικά και σπάστε προσεκτικά ένα αυγό σε κάθε εσοχή. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Καλή όρεξη!