Η μέρα σας μπορεί να ξεκινήσει τέλεια έχοντας γευτεί αυτό το Ιρλανδικό πρωινό! Μια παραδοσιακή ιρλανδική συνταγή για ένα πλούσιο πρωινό με αυγά, μανιτάρια και ντομάτες που τηγανίζονται με μπέικον και βούτυρο. Σερβίρετε μαζί με ψημένες ιρλανδικές φέτες ψωμιού σόδας στη σχάρα και τσάι ή καφέ.
Υλικά που θα χρειαστείτε
6 φέτες χοιρινό μπέικον, ωμές, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φρέσκα αυγά
2 μικρές ντομάτες, ώριμες
1 ½ φλιτζάνια μανιτάρια, ωμά
4 φέτες σπιτικό ψωμί με ιρλανδική σόδα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φέτες μπέικον σε ένα στρώμα σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αποκτά καφέ χρώμα. Τηγανίζουμε και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε από το τηγάνι, αλλά διατηρήστε τα υγρά στο τηγάνι.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι. Σπάστε τα αυγά στο τηγάνι, προσέχοντας να μην διαλύσετε τους κρόκους. Τοποθετήστε φέτες ντομάτας, μανιτάρια και ψωμί μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζετε απαλά, ανακατεύοντας περιστασιακά τα μανιτάρια και τις ντομάτες. Κρατήστε τα πάντα ξεχωριστά. Γυρίστε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.
Βήμα 3
Όταν τα ασπράδια των αυγών είναι έτοιμα, αλλά οι κρόκοι εξακολουθούν να είναι ζουμεροί, αφαιρέστε τα πάντα από το τηγάνι. Τοποθετήστε σε τα υλικά σε δυο πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 2
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
723,5 θερμίδες, 35,2 g πρωτεΐνης, 54,3 g υδατάνθρακες, 458,9 mg χοληστερόλης, 1430,5 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε δείτε επίσης και τη συνταγή για σκωτσέζικα αυγά με σος μουστάρδας!