Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για να μαγειρέψετε κιμά σε ινδικό στιλ (keema). Σερβίρετε πάνω από ρύζι ή ζυμαρικά για ένα γρήγορο, γευστικό γεύμα. Αυτή η συνταγή μπορεί να τροποποιηθεί προσθέτοντας μπιζέλια, πατάτες ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό σας αρέσει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέμιση σε διάφορα φαγητά, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις εμπνεύσεις σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¾ κιλό αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
¾ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε τον αρνίσιο κιμά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Κατά το μαγείρεμα, αν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια κιμά, θρυμματίστε τα με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μπολ και στραγγίστε το λίπος, εκτός από 1 κουταλιά της σούπας. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέστε το garam masala και το αλάτι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Επιστρέψτε τον τσιγαρισμένο κιμά στο τηγάνι και προσθέστε τον ντοματοπελτέ και το ζωμό βοδινού. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
Καλή όρεξη!