Κινέζικα egg rolls: Δοκιμάστε αυτή την εξαιρετική κινέζικη συνταγή. Τα egg rolls (γεμιστά φύλλα αυγών wontons) είναι ένα υπέροχο γεύμα ή ορεκτικό. Ο συνδυασμός κιμά και θαλασσινών, αρχικά μπορεί να σας παραξενεύει, όμως όταν ολοκληρώστε το πιάτο, θα διαπιστώσετε ότι είναι νοστιμότατο. Μπορείτε είτε να τα τηγανίσετε είτε να τα μαγειρέψετε στον ατμό, και οι δύο τρόποι οδηγούν στο ίδιο λαχταριστό αποτέλεσμα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (450 γραμμάρια) φύλλα αυγών wonton
1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό γαρίδες – ξεφλουδισμένες
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
1/2 κιλό φύτρα φασολιών
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού γλουταμινικό νάτριο
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το λάχανο, τα φύτρα φασολιών, το σέλινο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο γουόκ και ανακατέψτε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται). Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τον κιμά. Στραγγίζουμε το λίπος και βάζουμε τον κιμά στο μείγμα λαχανικών και γαρίδων. Συνεχίστε να τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη σάλτσα στρειδιών, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το γλουταμινικό νάτριο. Όταν ανακατευτούν καλά, αφαιρέστε τα από τη φωτιά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα κιμά και θαλασσινών (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα φύλλα wonton) στο κέντρο κάθε φύλλου wonton. Διπλώστε το φύλλο και σφραγίστε το βουτώντας το δάχτυλό σας σε λίγο νερό και πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε τα wontons σε φυτικό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!