Μια ρωσική συνταγή για μπισκότα πορτοκαλιού. Γίνονται πολύ εύκολα, γρήγορα και απλά. Ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού δίνουν υπέροχα αρώματα και καταπληκτική γεύση. Στη Ρωσία συνηθίζεται να προσφέρονται για χριστουγεννιάτικο κέρασμα, αλλά μπορείτε να τα απολαμβάνετε κάθε εποχή!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
⅔ φλιτζάνι κρέμα λίπους
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια άχνη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους18 βαθμούς. Λαδώνουμε φύλλα μπισκότων.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα στο μείγμα του αλευριού.
Βήμα 3
Βάζουμε μαζί τη κρέμα λίπους και την ζάχαρη. Ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ζάχαρης. Ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού σε λαδωμένο φύλλο μπισκότων.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά.
Βήμα 5
Φτιάξτε το γλάσο: Ανακατέψτε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού στο μείγμα ζάχαρης και βουτύρου και ανακατέψτε καλά. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα απλώστε το γλάσο πάνω από τις κορυφές των μπισκότων.
Καλή όρεξη!