Μια πανεύκολη αυθεντική ινδική συνταγή για πικάντικες vegan πατάτες με κάρυ. Τα άφθονα μπαχαρικά τού δίνουν φανταστική γεύση που θα σας κατενθουσιάσει! Δοκιμάστε το και σας γίνει συνήθεια!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
4 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
4 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 κομμάτι (2,5 περίπου εκατοστά) ρίζας τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια αλάτι
1 κονσέρβα (400 περίπου γραμμάρια) ντομάτες σε κύβους
1 κονσέρβα (400 περίπου γραμμάρια) ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 κονσέρβα (400 περίπου γραμμάρια) μπιζέλια
1 κουτί (400 περίπου γραμμάρια) γάλα καρύδας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε τις και αφήστε να στεγνώσουν για ένα ή δύο λεπτά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίστε με το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το σκόνη κάρυ, το garam masala, το τζίντζερ και το αλάτι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες, τα φασόλια garbanzo, τον αρακά και τις πατάτες. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 με 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!