Τηγανητό κοτόπουλο με ανανά και πιπεριές: Μια κινέζικη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, γεμάτο ασιατικές γεύσεις. Ταυτόχρονα, είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών (από το στήθος κοτόπουλου) και πολλές βιταμίνες (από το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον ανανά). Επιπλέον, το φρέσκο τζίντζερ καταπραΰνει το στομάχι και καταπολεμά τις φλεγμονές και τους θρόμβους αίματος.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας γλυκό ασιατικό κρασί μιρίν
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίζα τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας λάδι, κατά προτίμηση σησαμέλαιο
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
6 μεγάλα πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
2 φλιτζάνια φρέσκες ή κατεψυγμένες λωρίδες πιπεριάς
1 κουτί (600 γραμμάρια) χυμό ανανά
¼ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μαζί τα πρώτα έξι συστατικά και ανακατέψτε τα καλά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου για 5 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τον ανανά στο τηγάνι. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Σερβίρετέ το με καστανό ρύζι. Προαιρετικά, ρίξτε από πάνω αμύγδαλα.
Καλή όρεξη!