Ψητά λαχανικά με ινδικά μπαχαρικά: Μια ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε γρήγορα και χωρίς δυσκολία ένα vegan πιάτο με ψητά λαχανικά με χαρακτηριστική έντονη και πικάντική γεύση από το αρωματικό και γνωστό ινδικό μείγμα μπαχαρικών, garam masala. Δοκιμάστε την και θα σας καταπλήξει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2-2,5 εκατοστών
2 φλιτζάνια κομματάκια κουνουπιδιού, όχι κοτσάνια
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1-1,5 εκατοστού
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε μαζί και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το garam masala και το αλάτι. Βάλτε τις πατάτες, το κουνουπίδι και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε τα με το μείγμα λαδιού. Απλώστε τα λαχανικά στο έτοιμο ταψί.
Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν οι άκρες, για 30 με 35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με κόλιαντρο.
Καλή όρεξη!