Η γαλλική κουζίνα είναι ανεξάντλητη σε δημιουργικές και πρωτοποριακές προτάσεις. Με αυτή την συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε – και να παρουσιάσετε με υπερηφάνεια- ένα υπέροχο τοστ με ρικότα και φράουλα. Μια καλοκαιρινή απόλαυση με φρέσκιες φράουλες που δένουν τέλεια με την ρικότα, το μέλι και τον δυόσμο. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να κάνετε την δική σας εκδοχή, όπως π.χ. να χρησιμοποιήσετε μούρα αντί για φράουλες. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλο αυγό
300 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 φέτες χοντροκομμένο λευκό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
50 γραμμάρια μαλακό ιταλικό τυρί ρικότα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γραμμάρια φράουλες, μερικές κομμένες στη μέση και μερικές σε φέτες
2 κλωναράκια δυόσμο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα φαρδύ πιάτο χτυπάμε το αυγό, το γάλα και τη βανίλια μαζί. Βουτήξτε μέσα τη μια πλευρά από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις προσεκτικά και αφήστε τις να μουλιάσουν για 1-2 λεπτά.
Βήμα 2
Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλτε μέσα δύο φέτες ψωμί. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και μετά γυρίζουμε να ψηθεί και η άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και βάζουμε τις άλλες δύο φέτες στο υπόλοιπο βούτυρο.
Βήμα 3
Κόβουμε το τοστ διαγώνια και αλείφουμε κάθε φέτα με τη ρικότα. Περιχύστε με το μέλι και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και απλώστε μερικές φράουλες σε φέτες σε μια βεντάλια κατά μήκος του τοστ. Διακοσμούμε το πιάτο με τις μισές φράουλες και το δυόσμο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!