Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικό κέικ Bienenstich (Bee Sting)

Γερμανικό κέικ Bienenstich (Bee Sting)

Να μια γερμανική συνταγή για κέικ Bienenstich (Bee Sting). Αυτό το κέικ δεν μοιάζει με κανένα άλλο κέικ που μπορεί να είχατε κάνει. Έχει περισσότερο υφή ζαχαροπλαστικής, γεμιστό με κρέμα ζαχαροπλαστικής και από πάνω αμύγδαλα γλασαρισμένα με μέλι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
¾ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ακόμη
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας γάλα
⅝ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνι γάλα
⅓ φλιτζάνι κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ακόμη
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι σαντιγί
½ κουταλιά της σούπας κρέμα ταρτάρ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι, 3/4 φλιτζάνι γάλα και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη. Απλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό, για περίπου 15 με 20 λεπτά. Τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

Βήμα 2
Τρυπήστε τη ζύμη. Ανοίξτε το ρολό σε πάχος 1 εκατοστού περίπου. Απλώστε σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και την άχνη. Προσθέστε τα αμύγδαλα και 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Απλώνουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά πάνω στη ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να συνεχίσει να φουσκώνει για άλλα 30 λεπτά.

Βήμα 4
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει καλά.

Βήμα 5
Διαλύουμε το καλαμποκάλευρο σε λίγο γάλα. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουερ και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, περίπου 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό και συνεχίστε να ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το εκχύλισμα αμυγδάλου. Αφήστε το να κρυώσει, σκεπασμένο, στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Χτυπάμε τη σαντιγί με την κρέμα ταρτάρ μέχρι να σφίξει. Διπλώστε μέσα στην παγωμένη πουτίγκα.

Βήμα 6
Κόψτε το κέικ με κρούστα αμυγδάλου σε ορθογώνια 3 x 5 εκατοστά περίπου. Κόψτε το καθένα οριζόντια στα μισά. Γεμίζουμε με μείγμα πουτίγκας. Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε κρύο.

Καλή όρεξη!