Σας παρουσιάζουμε μια καταπληκτική αυθεντική κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πολύ χαρακτηριστικό πιάτο με κοτόπουλο σερβιρισμένο με γλυκόξινη σάλτσα. Δοκιμάστε τη και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουτί (230 γραμμάρια περίπου) κομμάτια ανανά, κρατήστε τον χυμό
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
1 ¾ φλιτζάνια νερό
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ξύδι
2 σταγόνες πορτοκαλί χρώμα τροφίμων
8 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια
2 ¼ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
1 αυγό
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 λίτρο φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, τον κρατημένο χυμό ανανά και την πορτοκαλί χρωστική τροφίμων. Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει. Κλείστε φωτιά. Αναμείξτε το 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουερ και 1/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, τις 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το αυγό. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι νερό σταδιακά για να γίνει ένα παχύρρευστο κουρκούτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε λάδι σε τηγάνι ή γουόκ στους 180 βαθμούς. Τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε καυτό λάδι για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, στρώστε σε μια πιατέλα πράσινες πιπεριές, κομμάτια ανανά και ψημένα κομμάτια κοτόπουλου. Ρίχνουμε από πάνω ζεστή γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή όρεξη!