Γλυκό και πικάντικο κάρυ με ρεβίθια: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Το κρέας γαλοπούλας δένει υπέροχα με τα ρεβίθια και με το γάλα καρύδας. Τα μπαχαρικά προσθέτουν την ιδιαίτερη γεύση του πιάτου. Αυτό που είναι υπέροχο σε αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε όσο μπαχαρικό θέλετε. Σερβίρετε με ρύζι ή με πίτα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κιλό κρέας από μπούτι γαλοπούλας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουτί (400 γραμμάρια) ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
400 γραμμάρια ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
½ φλιτζάνι εμφιαλωμένη σάλτσα γλυκού τσίλι
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τη γαλοπούλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, για 10 με 15 λεπτά. Καθώς ψήνεται, κόβετε το κρέας σε κομμάτια. Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, τη σκόνη κάρυ, τη σάλτσα τσίλι και το γάλα καρύδας. Βάζετε το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, μαύρο πιπέρι και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Καλή όρεξη!